АБУДЖА, Нигерия — Близо 300 отвлечени нигерийски ученици са освободени, съобщиха местните

...
АБУДЖА, Нигерия — Близо 300 отвлечени нигерийски ученици са освободени, съобщиха местните
Коментари Харесай

Близо 300 отвлечени ученици в северозападна Нигерия бяха освободени след повече от две седмици в плен

АБУДЖА, Нигерия — Близо 300 отвлечени нигерийски ученици са освободени, оповестиха локалните управляващи в неделя, повече от две седмици откакто децата бяха освободени конфискувани от учебното заведение им в северозападния щат Кадуна и маршируваха в горите.

Поне 1400 възпитаници са били отвлечени от нигерийски учебни заведения от 2014 година насам, когато бойци на Боко Харам отвлякоха стотици ученички от Борно село Чибок в щата през 2014 година През последните години отвличанията са съсредоточени в северозападните и централните райони на страната, където десетки въоръжени групи постоянно се насочват към селяни и пасажери за откуп.

Губернаторът на щата Кадуна Уба Сани не даде детайлности за освобождението на 287 възпитаници, отвлечени от тяхното учебно заведение в отдалечения град Курига на 7 март, минимум 100 от които на възраст 12 или по-млади. В изказване той благодари на нигерийския президент Бола Тинубу, който „ по-специално подсигурява, че отвлечените възпитаници ще бъдат освободени невредими. “


Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР